
Written by: David Milch & Kem Nunn
Directed by: Mark Tinker
O θρύλος του σερφ Mitch Yost ζει απομονωμένος στα άκρα του πολιτισμού, την παραλία Imperial, μαζί με τη γυναίκα του Cissy και τον 13χρονο εγγονό του Shaun. Ο γιος του, Butchie, ακόμα μεγαλύτερο όνομα του αθλήματος, περνάει τις μέρες του σε ένα μοτέλ της συμφοράς, χαραμίζοντας τη ζωή του στις καταχρήσεις ουσιών. Όλες οι ισορροπίες της κοινότητας που έχει στηθεί γύρω από τη δυσλειτουργική οικογένεια των Yosts θα αναστατωθούν, όμως, με την άφιξη ενός μυστηριώδους ξένου, ονόματι John Monad, ο οποίος επαναλαμβάνει διαρκώς μια φράση: "Mitch Yost, get back in the game."
_________________________________________________________________________________
Oριακά μεθυσμένος και νυσταγμένος σε βαθμό κουτουλήματος, βρίσκομαι τώρα στην κατάλληλη ψυχοσωματική κατάσταση για να σχολιάσω τη νέα δουλειά του David Milch.

Ισχυρών σαν τον αδίστακτο μάνατζερ που υποδύεται ο Luke Perry, σε μια ευχάριστα συνεπή παραλλαγή του ρόλου της καριέρας του, ως bad boy surfer Dylan McKay στο "90210". Το show γενικότερα κατοικείται από γνώριμες φιγούρες-στερεότυπα, στα πλαίσια της προσπάθειας του Milch να σχολιάσει τους τρόπους με τους οποίους υπεραπλουστεύουμε οι ίδιοι την αντίληψή μας για την πραγματικότητα. (αυτό είναι κάτι που επίσης περιμένω να εισέλθει σταδιακά στο subtext.) Έτσι, έχουμε τον Willie Garson ως τον δικηγόρο της οικογένειας, τον Luis Guzman ως τον manager του μοτέλ και τον Ed O'Neill ως έναν συνταξιοδοτημένο μπάτσο, φίλο της οικογένειας. Μέσα σε όλα, υπάρχει και μια Rebecca DeMornay (η γιαγιά Yost) που σε κάνει να απορείς πώς γίνεται να είναι τώρα πιο hot από όσο ήταν πριν 10 χρόνια, αλλά αυτό το προσπερνάμε-- δεν ξέρω αν εντάσσεται κι αυτό στις προσδοκίες του Milch. :p

Όπως έγραψα στην αρχή, η σειρά θα μπορούσε άνετα να περάσει ως ένα φοβερά καλογραμμένο και καλοπαιγμένο family drama (εξάλλου μιλάμε για τον άνθρωπο που μας έδωσε το "Deadwood" και το "NYPD Blue", δε θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα) αλλά είναι τόσο επίμονη η αίσθηση πως υπάρχει και κάτι άλλο εκεί, που καθίσταται σχεδόν αδύνατο να απολαύσουμε αυτό που παρακολουθούμε χωρίς διαρκώς να πιέζουμε τον εαυτό μας να ερμηνεύσει κάτι που (έχω την αίσθηση) δε θα μορφοποιηθεί για κάμποσα επεισόδια ακόμα.
